led

Ons gamma

VHP-Projects

Contact

Mijn gegevens vindt u hier :

 

Peter Van Houtteghem

+32 474 37.81.25

 

 

Ledverlichting

VHP-Projects is integrator van energiebesparende oplossingen. Als aanvulling op het Photovoltaïsche productengamma, zijn we op zoek gegaan naar andere besparende oplossingen. Led verlichting blijkt daarin een heel grote rol te spelen.
VHP-Projects heeft deze toepassing eerst uitgetest in verschillende bedrijven en is uiterst tevreden met het resultaat!
Na dit positief intern resultaat en de goede samenwerking met onze distributeur Cleantech Solutions Benelux, heeft VHP-Projects besloten dit segment in ons verkoops –en installatieprogramma op te nemen.
De moderne LED lamp bestond in oktober 2012, precies 50 jaar. De LED (light-emitting diode) wordt toegepast in alledaagse elektrische en elektronische apparaten. In 2011 was 35% van alle LED’s voor algemeen gebruik, 30% werd toegepast in mobiele apparatuur en 18% in signalering/verlichting.
Volgens Market Watch dalen de kosten voor een LED lamp in 2020 met 50% ten opzichte van nu.

bannerled

Wereldwijd gloeiend

Vanaf het moment van de eerste toepassing, is de groei van LED toepassingen vooral gedreven door innovaties in de materiaalkunde en de optische industrie, maar ook door de ontwikkeling in halfgeleidertechnologie. Dit alles zorgde voor hogere lichtopbrengsten, efficiënter stroomverbruik en toenemend aantal beschikbare kleuren. In de afgelopen 50 jaar heeft de LED technologie flinke stappen vooruit gemaakt. In 1991 werd de witte led ontwikkeld, een zeer heldere led (galiumnitride-emitter). Deze produceert blauw licht, deels omgezet naar geel via een fosfor coating. Deze wordt toegepast in huidige verlichtingsgamma.

Nog efficiënter

Leds zijn steeds vaker standaard in openbare buitenverlichting, zoals verkeerslichten en waarschuwingsborden. In de bedrijvenwereld zijn LED’s zeer geschikt voor verlichting van magazijnen/opslagplaatsen, kantoren en façades dankzij een efficiënt energieverbruik en breed kleuren spectrum.
Volgens het Electronics.ca Research Network was de LED markt voor algemene verlichting in 2012 15.5 miljard euro waard. Analisten voorspellen dat LED verlichting in 2015 marktleider zal worden.

Vandaag is bouwen aan de toekomst

Licht. Het is voor iedereen vanzelfsprekend. Maar ook onmisbaar! Dit licht staat op de drempel van een nieuw tijdperk. Oude waarden verdwijnen. Een nieuwe, duurzame standaard ontstaat.
Conventionele lichtbronnen zijn verantwoordelijk voor ca. 20% van het wereldwijde energieverbruik. Maar wist u dat de “gasontladingslampen” klein gevaarlijk afval is?
Dat wordt anders! LED’s behoren niet tot deze categorie en zijn bovendien 99% recycleerbaar. Bovendien daalt het verbruik tot zelfs 60% en verkrijgt men een serieuze reductie in CO2 uitstoot.
Wat heeft led – naast energiezuiniger gebruik en hogere lichtopbrengst – nog meer te bieden?

  • Een langere levensduur – min. 50000 uur – dus minder vervangingskosten.
  • Een kortere terugverdientijd voor energiezuinige investeringen 3 à 4 jaar.
  • Voor investering in energiebesparende maatregelen, mag men rekenen op verhoogde investeringsaftrek van 15.5%.
  • Bijna geen opwarming, minder brandgevaar en besparing op uw klimaat regeling van burelen.
  • Geen UV straling, geen verkleuring van producten meer!
  • Milieu bewuste keuze: voor 99% recycleerbaar en enorme daling van CO2 uitstoot.
  • bannerled2