domo

Meer info over domotica.

VHP-Projects

Contact

Mijn gegevens vindt u hier :

 

Peter Van Houtteghem

+32 474 37.81.25

 

 

Comfort.

Wat is comfort?

Een mens voelt zich comfortabel als de leefomgeving optimaal is en past bij de activiteit of gemoedstoestand van dat moment.
De juiste leefomgeving of sfeer heeft te maken met de juiste temperatuur, de kwaliteit van de lucht,  de vochtigheid, het geluid of de stilte, de muziek en het gezelschap, of het visuele , kunnen naar buiten kijken of net niet ,...
De Qbus controller zit volgepropt met sferen en kloksferen, dimmers en thermostaten, audio sturing en rolluikpositionering.
Een druk op een knop volstaat al om in een oogwenk die omstandigheden te creëren dewelke passen bij je gemoedstoestand of activiteit.
Enkel nog lekker eten en het goeie gezelschap maar voor de rest zorgt de Qbus controller.

Flexibiliteit

Het feit dat Qbus een bus systeem is met een centrale controller resulteert in een enorme flexibiliteit en dat om zowel de software als de hardware zelf te gaan aanpassen.
Via software:
Comfort verbeteren door eigen sferen, klokken, logica te configureren.
Veiligheid verhogen door aanwezigheid te simuleren, paniekknop te programmeren, codeklavieren te plaatsen, rolluiken te positioneren, IP camera's te visualiseren op de Navigator, SMS berichten te sturen of ontvangen,...
Energieverbruiken optimaliseren door bijvoorbeeld de ventilatie te sturen, multi-zonaal te verwarmen, energie verbruiken en opbrengsten te visualisere6n,...
Via hardware:
Aangezien alle modules gevoed en gestuurd worden door dezelfde bus kan een schakelaar makkelijk worden vervangen door een touch screen of een CO2 sensor
of we kunnen een bijkomend gebouw makkelijk gaan koppelen op de bestaande bus,...
Kortom, een flexibele installatie die makkelijk kan worden aangepast naar jouw leefomstandigheden en noden van dat moment of die van een toekomstige bewoner.

Slimme Schakelaars

Achter de Niko, Bticino of CJC drukknoppen van de Qbus SWC04 schakelaar schuilt een printplaat vol electronische intelligentie. Alleen al via de 4 drukknoppen kan de schakelaar tot 8 commando's doorgeven aan de controller. De SWC04 schakelaars hebben standaard RGB LEDs waarvan de kleur zelf kan gekozen of samengesteld worden, en is ook verkrijgbaar met bewegingsmelder, temperatuursensor, infrarood-ontvanger of een combinatie van deze opties.

Maar ook standaard drukknoppen kunnen op een Qbus installatie worden aangesloten via een verbindingsmodule - de INP02 of de INP04.

De combinatie van "slimme" Qbus schakelaars en standaard drukknoppen zorgt voor het door u gewenste evenwicht tussen de nodige functies en de kost van uw installatie.